Header
Zonnedorpen

De dorpen Leermens, 't Zandt, Zeerijp en Zijldijk liggen in Noord-Groningen, gemeente Loppersum. Een aantal verenigingen van dorpsbelangen hebben gezamenlijk het initiatief genomen om een energie coöperatie op te richten. Onze omgeving wordt met enige regelmaat opgeschrikt door aardbevingen en om een alternatief te bieden voor de gaswinning willen we zelf ook een daad stellen, we maken onze eigen energie!

Uitnodiging voor de aftrap van de ledenwerving Wij nodigen alle bewoners van de dorpen Leermens, ’t Zandt, Zeerijp en Zijldijk uit voor de aftrap van de ledenwerving voor de energiecoöperatie Zonnedorpen. De bijeenkomst wordt gehouden in het dorpshuis ‘t Fivelhoes, Fivelweg 49 in Zijldijk op vrijdag 18 september aanvang 20.00 uur.

Agenda:

Opening Voorstellen tijdelijk bestuur Inleiding door Nienke Homan, gedeputeerde provincie Groningen met energie en energietransitie in haar portefeuille. Inleiding door Bé Schollema, wethouder gemeente Loppersum, portefeuillehouder o.a. duurzaamheid en milieu. Uitleg over de postcoderoos regeling Uitleg over de opzet en het doel van de coöperatie. Gelegenheid tot het aanmelden voor het lidmaatschap Rondvraag Sluiting

Het oprichtingsbestuur,

Patrick Caspers, Zijldijk

Pi van Weert, ‘t Zandt

Simon Broekema, Zeerijp

Jan Kooistra, Zeerijp

Kees Moolenaar, Leermens

Erkend Leerbedrijf
Partners Referenties van NNAOC
Thermonoord Plieger Provincie Groningen Fundament De Machinist De Machinist De Kompanjie De Machinist